Bázis logo

Levelezés

Bejelentkezés

Névnap

2024. július 16., kedd, Valter

idospiral_logo

megvalosult

bethlen

hatartalanul

Határtalanul

Megvalósult

a Magyar Kormány

támogatásával

Örökös ökoiskola

Energiatudatos iskola

 

 

 

 

Body: 

 

 

        Határtalanul! Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek

 

                                HAT-16-01-0011

 

Titkok Könyve-Ódon Erdély

 

     2017. április 25-26-27-28-án a 7.a és 7.b osztály 44 tanulója Erdélyben járt. Utazásunk során felkerestük az aradi testvériskolánkat, a Csiky Gergely Főgimnáziumot, ahol megismerkedtünk az intézmény néhány tanárával és tanulójával. Az eddigi évekhez hasonlóan hetedikeseinknek kedves fogadtatásban volt része. Az aradi Szabadság szobornál a 13 vértanúra emlékeztünk.

      Felkapaszkodtunk Solymos várához, Marosillyén megtekintettük Bethlen Gábor szülőházát, majd Dévára érkeztünk. Szép élményekben volt részünk Déva és  Vajdahunyad várában.

      Gyulafehérváron megkoszorúztuk a nagy törökverő, Hunyadi János sírját. Ismerkedtünk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott árvaház kis lakóival, akiknek átadtuk az iskolánk tanulói által gyűjtött adományokat.

      Megismerhettük Torockószentgyörgy várának történetét, miközben felkapaszkodtunk a vadregényes falakhoz. Megcsodáltuk a Székelykő vonulatait Torockó főutcáján sétálva.

      Kolozsváron ellátogattunk Hunyadi Mátyás szülőházához, hosszú sétát tettünk a Házsongárdi temetőben, ahol megtekintettük a Bánffy-kriptát, melynek felújításához városunk is hozzájárult.

      Körösfőn népművészeti vásárban jártunk. Utazásunk végén érintettük Nagyváradot, felkapaszkodtunk a sebesvári várromhoz és utolsó állomásként Nagyszalontát kerestük fel, ahol koszorúzással emlékeztünk meg Arany János születésének 200. évfordulójáról.

     Az utazás során tapasztalt nagyszerű élmények reméljük, sokáig megmaradnak emlékezetünkben.